Ebedi Takvim






Dinlence alanları ve Yürüyüş Parkurları

6 Temmuz 2011 Çarşamba


Dinlence Alanları

Konak
Fuar  Kültürpark
Kültürpark'ta, büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 200'den fazla değerli ağaç ve çeşitli bitki türü bulunmakta olup, her ağacın ve bitki örtüsünün künyesi çıkarılmıştır. Toplam 421.000 m2'lik alanda 156.000 m2'lik yeşil alana sahiptir. Kültürpark içinde koşu yolu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, nikâh salonu ile 13.500 m2'lik alanda kurulu bir Lunaparkı da bulunmaktadır. Spor yapanlar için 1850 metrelik tartan pist koşu parkuru mevcuttur.  Yıl içinde “Uluslararası İzmir Fuar Alanı”nda ihtisas fuarları düzenlenmektedir. Kültüpark’ta bulunan sosyal aktivite mekanlarından bazıları:Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Fuar Evlendirme Dairesi, Celal Atik Spor Salonu, Lunapark, Hayvanat Bahçesi, Paraşüt Kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Resim-Heykel Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi bulunmaktadır.

Balçova

TeleferikBalçova'ya her 10 dakikada arayla sefer yapan  belediye otobüsleri ile kolay ulaşabiliyor. Balçova son duraktan piknik alanına, teleferik ile çıkılıyor. Teleferik ile ulaşılan  tepede, kafeteryalar restoran ve büfeler bulunuyor.  Tadilat nedeniyle hizmete kapalıdır.
İnciraltı Rekreasyon Alanıİnciraltı Dalyanı'nı çevresiyle birlikte düzenlenen, yaklaşık 2 milyon metrekarelik İnciraltı Kent Ormanı, İzmirlilerin günün her saati kullandıkları, deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti ve piknik yapabildiği bir alanıdır.
İnciraltı Kent Ormanı'nda doğal taş, kaya ve tahtalarla oluşturulmuş dinlenme alanları, köprüler, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor. Kuşların barındığı ve yumurtladığı orman içindeki sulak alan, tel örgüyle koruma altına alınarak, Yenikale'den başlayan bisiklet ve yürüyüş yolu, sahilden İnciraltı Kent Ormanı'na bağlanarak, kıyı şeridi taş dizgi ile döşenmiş balıkçı barınağı korunmuştur.

Bornova
Bornova Aşık Veysel Rekreasyon AlanıBornova’daki 245 dönüm arazilik Aşık Veysel Rekreasyon alanı ve içinde yer alan olimpik buz pateni, amfi tiyatro gibi yapıların da yer aldığı dev kompleksin yapım çalışmaları hızla ilerliyor. Bornova ve İzmir çok önemli yeni spor ve kültür-sanat mekanları ile yeni bir dinlenme alanına kavuşmuş olacak.
Homeros VadisiYaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki vadi boyunca göletler ve su bentleri, ağaçlarla çevrili piknik alanlar, alanda doğayla uyumlu ahşap oturma yer alıyor. Homeros Vadisi,  yağışlı havalarda dere yatağındaki suyun akışının doğal taş bentlerle düzenlendiği piknik alanıdır.
Buca

Buca Gölet
Buca Gölet, 167 Bin m2 alan üzerinde, balık restoran, et - fast foot, amfi tiyatro, piknik alanı, gölet bar, hobi bahçeleri, kafeteryalar, seyir terasları, çocuk oyun setleri, market, hayvan padoku, otopark, piknik alanı, hobi bahçesi ve seyir terasları bulanan dinlenme rekreasyon alanıdır.
Buca Hasanağa Bahçesi55 bin metrekarelik yeşil alanda,  piknik , çocuk oyun alanı, basket sahası, squash alanı, kondisyon sahası, koşu yolu, araçlı otopark yeri ve bulunmaktadır. 
Mevlana Mahallesi Rekreasyon AlanıMevlana heykeli Buca'nın en yüksek yeri olan Tıngırtepe'de, 20 dönümlük arazide, kaidesiyle birlikte 25 mt yüksekliğinde yer almaktadır. Yamaçlarda semazenler yerleştirilen rekreasyon alanı içinde; kafeterya, yürüyüş yolları ve oturma grupları yer almaktadır.
Buca Yedigöller100 bin m2’lik yedi göllerde, kafetaryalar, restoranlar, gösteri merkezi, dinlenme ve oturma grupları, yürüme yolları, çiçekler ve palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş yeşil alanlar bulunuyor.


Çiğli – Karşıyaka
İzmir Doğal Yaşam Parkı Sasalı
1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü. 2006 yılında başlanılan proje,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları kullanılarak iki  yılda tamamlandı.
Hayvanların, doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, her ay ortalama 60 bin kişiyi ağırlayarak kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin metrekare alan üzerinde 120'dan fazla türde 1300'ü aşkın hayvanı bünyesinde barındırıyor. Hayvan sayıları ve çeşitliği artarken, ziyaretçilerin refahı ve özellikle çocukların eğitimleri konularında parkta yeni çalışmalar da yürütülüyor.

Sasalı’da yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na Karşıyaka Vapur İskelesi’nden kalkan 777 numaralı otobüsler ile ulaşabilir.  Ayrıca Çiğli Aktarma Merkezi'nden kalkan 751 numaralı otobüs İzmir Doğal Yaşam Parkı otopark girişindeki kavşağa kadar ulaşım sağlamaktadır. Dilerseniz o noktadan (yaklaşık 1 km) yürüyerek ya da 777 ile aktarma yaparak bir durak sonra İzmir Doğal Yaşam Parkı'na ulaşabilirsiniz.

Çevre Otoyolunu kullanacak ziyaretçilerimiz Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametinde
(Sanayi içerisine girmeden) hiçbir yöne sapmadan ilerlediklerinde Sasalı ve İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelalarıyla karşılaşacaklardır.

Çiğli ya da Karşıyaka istikametinden gelen araçlar da yine Atatürk Organize Sanayi Bölgesi istikametine döndüklerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı yönlendirme tabelalarını göreceklerdir.

İzmir Doğal Yaşam Parkı 365 gün, haftanın 7 günü 09:00'da ziyarete açılır.
Yaz aylarında hafta içi 18.30 hafta sonları 19.30,  kış aylarında ise hergün 16.30’da ziyarete kapanır.
Havaların erken kararması nedeniyle açılış kapanış saatleri kışın erkene alınmaktadır.
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın güncel açılış kapanış saatleri için, http://www.izmirdogalyasamparki.org.tr anasayfasına bakabilirsiniz.

Kuş CennetiÇiğli  Sasalı’da 425 bin metrekare alanda kurulu İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçiler,  hayvanları kendi doğal ortamlarında rahatça izleyebilecekleri gezinti bantları, gözetleme kuleleri,  gölet , çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanlarıyla  çocuk hayvanat bahçesi, kuş ve sürüngenlerin bulunduğu tropik merkezin yanı sıra kafeteryalar bulunuyor.
Bostanlı Rekreasyon AlanıToplam 160 bin m2’lik alanı kapsayan kıyı bandı düzenleme kapsamında; yaklaşık 2 kilometrelik sahilde piknik alanları, amfi tiyatro, çocuk oyun alanları, basketbol, tenis ve paten sahaları, koşu ve bisiklet yolu ve meydanlar bulunuyor.

Yürüyüş Parkurları
KordonboyuKonak ile Alsancak limanı arasında yer alan günün her saatinde yararlanılabilinen yeşil alanları, dinlenme ve oturma alanları, tartan pistili yürüyüş alanları ve bisiklet parkuru ve kara tarafında kafeteryaları bulunmaktadır
Mustafa Kemal Sahil BulvarıMustafa Kemal Sahil Bulvarı, Üçkuyular Feribot İskelesi ve Konak arasında yaklaşık 6,5 kmlik, kara tarafında ve sahil bandında yürüyüş ve bisiklete binme olanağının yanı sıra kara tarafındaki kafeteryalarıyla gezinti ve yürüyüş alanıdır.

Karşıyaka ve Bayraklı Sahili Yürüyüş ParkurlarıAltınyol sahil şeridindeki, 150 bin m2 yeni yeşil alanda, Meles düzenlemesi ve Bayraklı İskelesi ile boyunca basketbol, tenis, paten sahaları, kay-kay pistleri, koşu yolu, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, birkaç farklı noktada kondisyon aletleri, ahşap çocuk oyun alanları, piknik alanları bulunuyor.
Fuar KültürparkTartan koşu pisti Kültürpark Alanı çevresi boyunca spor giysi koşuluyla kullanılabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232