Ebedi Takvim






Güzelbahçe

13 Ocak 2012 Cuma

Güzelbahçe, İzmir ilinin Yarımada denilen bölgesinde yer alan bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Narlıdere, batısında Urla, güneyinde Seferihisar ilçeleri; kuzeyinde Ege Denizi bulunmaktadır.
Sahil bandı Narlıdere ile Zeytinalanı arasında kalan bölümdür. Türkiye'deki üç askeri liseden olan Maltepe Askeri Lisesi ve Lojmanları da Güzelbahçe'de bulunmaktadır.
Güzelbahçe'ye; şehir merkezinden (Konak) ulaşım için; 82 (Siteler-Konak), 320 (Bademler-Konak), 209 (Zeytinalanı-Konak), 725 (Urla-F.Altay), 730 (Seferihisar-F.Altay), 735 (Balıklıova-İYTE-F.Altay) numaralı otobüslerle; İzmir Otogarı'na en yakın duraklardan biri olan Halkapınar Metro Durağından ise 8 (Güzelbahçe-Halkapınar Metro) ile ulaşmak mümkündür. Bununla birlikte 9 Yelki Mah.-Güzelbahçe-Yaka Mah. otobüsü ilçe içinde ring ulaşımı sağlamaktadır.
Bölge dahilinde oldukça büyük bir Balık Pazarı bulunmaktadır. Ayrıca ilçede ralli yarışıları yapılıp paraşütle atlama gibi spor etkinlikleri de düzenlenmektedir. Yalı Mahallesi'nde balık lokantaları, Yelki Mahallesi'nde şarap tadım evi mevcuttur. Kavak Yelleri dizisinin lise çekimleri burada (İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi) yapılmıştır.
Milli Eğitim Vakfı İzmir Özel Okulları, Yamanlar Koleji, Deniz Koleji, Piri Reis İlköğretim Okulu Güzelbahçe ilçesinde bulunmaktadır.
Güzelbahçe ilçesine bağlı 3 köy (Çamlı, Payamlı, Küçükkaya) bulunmaktadır.
Güzelbahçe limanından sabahın ilk ışıklarında adaların görünümü
Güzelbahçe Limanından görünüm
Güzelbahçe sahil yolu
Güzelbahçe limanı

Güzelbahçe genel görünüm
Güzelbahçe limanı Balık mezat yeri











0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232