Ebedi Takvim






Atatürk Müzesi

24 Kasım 2009 Salı

(Resim 1)Müzenin dıştan görünümü

İZMİR- ATATÜRK EVİ VE MÜZESİ

İzmir- Atatürk Evi ve Müzesi, Kordon boyundadır. 1978 yılında yeniden düzenlenerek ziyarete açılmıştır.
Büyük Zaferden hemen sonra Türk orduları yıldırım hızıyla Ege'ye doğru süzülürken Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa'da onlarla birlikte, Ege'nin yakılmış ve yıkılmış şehirlerine uğrayarak İzmir'e doğru ilerliyordu. Atatürk,
(Resim 2)Atatürkün çalışma odası

Türk ordularının İzmir'e girişinden bir gün sonra 10 Eylül 1922'de İzmir'e gelmiş, coşkun törenlerle karşılınmış. 2 gün sonra, Göztepe'deki Muammer (Uşaklıgil) köşküne konuk olmuştu. Bu Köşk'te 29 Eylül 1922 akşamına kadar 19 gün kalan Atatürk, İzmir'e ikinci gelişi olan 27 ocak 1923 te yine bu Köşk'te kalmış, Köşk sahibi Muammer (Uşakgil) in kızı Latife Hanımla bu Köşk'te evlenmişti.
Atatürk 27 Temmuz ve 1 Ocak 1924 tarihlerindeki İzmir gezilerinde de yine Göztepe Köşkünde kaldı. Latife Hanım'dan boşandıktan sonra, İzmir'e gelişlerinde, İzmirliler onu Gündoğdu semtinde, deniz kıyısındaki Naim Palas'ta misafir etmeğe başladılar. Bu ev. 1860/1862 yıllarında yaptırılmış bir ara otel olarak kullanılmıştı. 1927 yılında İzmir Belediyesi, evi hazineden satın olarak Atatürk'e hediye etmiş dayayıp döşemişti. Atatürk 11 Ekim 1925 ten sonra 7 defa İzmir'de hep bu evde kaldı, bir çok tarihi kararları bu evde verdi.
Atatürk 22 Haziran 1934'te son olarak İzmir'e geldiği zaman yine bu evde kaldı. Yanında İran Şahı Rıza Şah Pehlevi de vardı. İki geceyi birlikte bu evde geçirerek, 24 Haziran 1934 günü Balıkesir'e gitmek üzere İzmir'den ayrıldılar. O günden sonra İzmir'e bir daha gelmemişti.
(Resim 3) Banyo


Atatürk'ün ölümünden sonra, İzmir Belediyesi, Atatürk Evi'ni eşyaları ile birlikte olduğu gibi korumuştu. Ev, iki katlı bir yapıydı. Ön yüzeyi mermer silmeler ve alınlıklarla süslüdür. Kemerli kapısından girildikten sonra, derinlemesine uzanan bir salona girildikten sonra, derinlemesine uzanan bir salonu geçilir. Yanlarda odalar sıralanmıştır. Üst kata iki taraflı mermer bir merdivenle çıkılır. Üst katta da geniş bir salon, denize bakan bir balkonu ve balkon odası, iki yanda iki geniş oda bulunmaktadır. Güneydeki oda, Atatürk'ün yatak odasıdır. Kuzeydeki ikinci odada İran Şahı Rıza Şah Pehlevi kalmıştır.
İzmir Belediyesi 1941 yılında, Atatürk Evi'nin üst katını (Atatürk Müzesi) olarak düzenlemiş, Atatürk'ün ve Rıza Şah Pehlevi'nin yatak odalarını, eşyaları ile birlikte, kullanıldığı şekilde sergilemişti. 1952 yılında alt kattaki salon ve odalar (Atatürk

Genel kitaplığı) olarak hizmete açılmıştı. O günlerde, Atatürk'ün İzmir'de bindiği kayık, girişteki merdiven altında sergilenmiş, üst kat Atatürk Müzesi ise, Atatürk'ün fotoğrafları, konsol ve aynalar, heykeller, tablolar ve halılarla donatılmıştı. 1967 yılında Atatürk Kitaplığı, buradan yeni binasına taşındığı zaman Atatürk Evi, yeniden Atatürk Müzesi olarak düzenlenmek üzere Kültür Bakanlığına devredilmiştir.
Kültür Bakanlığı binayı onartarak yeniden düzenlemiş, 29 ekim 1978 günü törenle ziyarete açmıştır. Binanın alt katında etnoğrafik eserler, üst katında da Atatürk'e ait eşyalar sergilenmektedir.
Alt kat vitrinlerinde geleneksel kadın giyimleri, hamam takımları, elişleri peşkir, uçkur ve keseler ve çeşitli mobilyalar yer almaktadır. Halı-kilim bölümünde Bergama, Kula, Gördes, Milas, Çanakkale gibi halı merkezlerinden seçkin örnekler, Kilimi ve cicimler, sedef kakma koltuk ve sehpalar ve daha basma etnoğrafik eşya bulunmaktadır.
(Resim 4) Misafir odası

Atatürk Müzesi'nin bulunduğu üst katta ise tablolar, büyük boy aynalar, vestiyer, mobilya ve bronz döküm saat salonu süslemektedir. Salona açılan soldaki odalar Atatürk'ün banyosu (Resim 3), yatak odası, çalışma odası (Resim 2), kütüphane ve yemek odası olarak düzenlenmiştir. Atatürk'ün yatak odası mavi bir yatak takımı ile kadife kanepe ve iki koltukla sergilenmektedir.
Devamını görmek için tıklayınız !Atatürk Müzesi

Harmandalı'daki çöplük 2 yıl içinde kapatılacak

23 Kasım 2009 Pazartesi

Harmandalı'daki çöplük 2 yıl içinde kapatılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, çöp bertaraf tesisi yerinin henüz belli olmadığını söylerken, bürokratlarının Bornova Gökdere yakınlarındaki 2 ayrı yer üzerinde çalıştıkları öğrenildi
--------------------------------------------------------------------------------
ERTAN GÜRCANER (HABER MERKEZİ)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleriyle basın kuruluşlarının temsilcilerine verdiği yemekte, Çiğli ve Karşıyaka olmak üzere kentin bir çok kesiminde sıkıntı yaratan Harmandalı Çöp Deponi Alanı'nın herhangi bir aksilik olmaması halinde en fazla 24 ay içinde kapatılacağını söyledi.
Kocaoğlu, "Harmandalı Çöp Depolama Alanı'nın kaldırılması projesinde sonuca her gün biraz daha yaklaşıyoruz. Esas itibariyle çöplerin ayrıştırılması ve bertarafı üzerinde çalışmaktayız. Bu konudaki alan çalışmalarımız da sürüyor. Bertaraftan sonra ortaya çıkacak, hiçbir işe yaramayacak ama çevreye de zarar vermeyecek dolgu malzemesi hüviyetindeki atıkların dökülmesi için de ayrı bir alan çalışmamız söz konusu. Bunlarla ilgili ÇED ve izin süreçlerini takip ediyoruz" dedi. Kocaoğlu, şu ana kadar tesislerin nereye yapılacağı konusunda netleşmiş bir yerin söz konusu olmadığını belirtti.
ENERJİ ELDE EDİLECEK
Projeye göre evsel atıklardan oluşan çöp, önce kurulacak ayrıştırma tesisine dökülecek. Burada ekonomiye yeniden kazandırılabilecek atıklar ayıklandıktan sonra kalan atıklar inşa edilecek ikinci bir tesiste çürütülecek. Çürütme sonucu elde edilen gaz, elektrik enerjisine dönüştürülecek. Enerjinin bir bölümü tesisin kendi ihtiyacını karşılayacak, kalanı şehir şebekelerinde kullanılacak. Bu tür tesislerde yatırım maliyeti olarak en büyük problem olan yakma sonucu ortaya çıkan gazı temizleme üniteleri de son teknolojiyle kurulacak. Yakma sonucu ortaya çıkan ve biyolojik aktivitesi olmayan az miktardaki atık ise Torbalı'da Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsisli alanda depolanacak. Tesislerde günlük 2 bin 500 ton çöp işlenecek.
Daha önce çöp ve çamurun bertarafını tek proje olarak değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi çöp ve çamurun bertarafını iki ayrı proje olarak ele alacak. Buna göre çamur tesisi, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nde kurulacak. Atıksu tesisinden çıkan 600 ton çamur da kurulacak çamur bertaraf tesisinde kurutulup çürütülecek. Böylece günlük arıtma tesisinden çıkan 600 tonluk hacmin, 60 tona kadar indirilmesi mümkün olacak. Projeye göre arta kalan atıklar da dolgu malzemesi olarak kullanılacak.
Her iki bertaraf projesinin de hangi teknoloji ile hayata geçirileceği konusundaki son kararı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları verecek. Bu konuda karar verilirken geriye en az atık bırakması ve işletme maliyeti belirleyici olacak. İhale öncesi şartname hazırlıklarının halen devam ettiği her iki çevre projesi için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamladıktan sonra ihaleye çıkacak.
Her iki projenin de hayata geçmesi ile birlikte gerek Harmandalı Çöp Deponi Alanı'ndan gerekse Çiğli'de Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen atıksu arıtma tesisinde çıkan çamurdan çevreye yayılan pis kokunun da önüne geçilmiş olacak.
ÇALIŞMALAR İKİ YERE ODAKLANDI
Harmandalı Çöp Deponi Alanı'nın kapatılmasıyla kentteki evsel atıkları bertaraf edecek tesisin nereye kurulacağı konusunda çalışmaların 2 yere odaklandığı öğrenildi. İZSU bürokratları, Bornova Gökdere köyünün üst kesiminde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü asfalt plenti şantiye tesisinin arkasındaki hazineye ait alanla, aynı güzergahta bulunan Hurdacılar Sitesi inşaatının yanındaki arazi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.








Devamını görmek için tıklayınız !Harmandalı'daki çöplük 2 yıl içinde kapatılacak

Bim

İletişim Bİlgileri:

Adres:
Ebubekir Cad. No: 289 Samandıra 34887 İstanbul/Türkiye
Telefon:0216 - 564 03 03
Faks:0216 - 311 79 77
e-mail:contact@bim.com.tr
Firma Tarihi:
BİM 1995 yılı Mayıs ayında kurulmuş ve ilk iki mağazasını aynı yıl Eylül ayında faaliyete geçirmiştir.
Faaliyetler:
Yüksek kalitede temel gıda ve tüketim malzemelerinin mümkün olan en düşük fiyatta ve çok düşük maliyette halka sunulduğu hard discount zincir marketlerinin işletmesi konusunda faaliyet gösterir. Tercihen öz markalardan yaklaşık 600 ürün ile sınırlı ürün çeşidine sahiptir.
Ana hedef çok sayıda öz markalı ürüne sahip olmaktır.
BİM'in çalışma şekli Alman ALDI'ninkine çok benzemektedir
Müşteriler:Her gelir düzeyinden tüm tüketiciler potansiyel müşterimizdir.
  • Çalışanlar: BIM’in 31.12.2008 tarihi itibariyle çalışan sayısı 13.681’dir. 
  •  BIM'in çalışan kadrosu genç üniversite mezunlarından olup yüksek bir potansiyele sahiptir.
  • Üst düzey yöneticiler sektörde tecrübeli kişilerden oluşmaktadır.
Lojistik:
Lojistik BİM'in elindeki gerçek güçlerden biridir. Bu konu hard discount sisteminin geneli için geçerlidir.
BİM operasyonu, büyüklükleri 6.300 ile 17.900 m2 arası değişen ve herbiri ayrı birer dağıtım merkezi de olan 27 merkezden yönetilmektedir. Bunlar Samandıra (İstanbul), Esenyurt (İstanbul), Esenyurt II (İstanbul), Bayrampaşa (İstanbul), Haramidere (İstanbul), Güzelhisar (Ankara), Akyurt (Ankara), Kemalpaşa (İzmir), Ulukent (İzmir), Bursa, Antalya, Adana, Aydın, Erzurum, Trakya, Sakarya, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Şanlıurfa, Balıkesir, Çorum, Gebze, Gebze II, Gaziantep ve Eskişehir'de bulunmaktadır.
BİM’e ait kamyonlarla bu depolardan mağazalara sevkiyat yapar
Devamını görmek için tıklayınız !Bim

Darty

22 Kasım 2009 Pazar

git--Darty AVM
Darty markası İngiltere menşeli Kesa Electricals plc şirketler grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki perakende zincir mağazalar şirketidir.
Kesa Grubu değişik markaları ile Avrupa'nın 8 ülkesine, DARTY markası ile ise Fransa, İtalya, İsviçre ve Lüksemburg' da müşterilerine hizmet vermektedir.

DARTY, Aralık 2006'da ilk mağazasını İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi karşısında açarak Türkiye' de faaliyetlerini başlatmaktadır.
Darty' nin hedefi, ürünün en iyisi, fiyatın en iyisi ve hizmetin en iyisi felsefesi ile Türkiye'nin en güvenilir beyaz eşya ve elektronik perakende mağazalar zinciri olmaktır.
KESA TURKEY LİMİTED MERKEZİ İNGİLTERE TÜRKİYE İSTANBUL MERKEZ ŞUBESİ:
Cumhuriyet Cad. Seyhan Ap. No: 12/10 Kat:4 Elmadağ-İstanbul
Tel: +90 212 248 88 00 Fax: +90 212 241 49 26
info@darty.com.tr
Devamını görmek için tıklayınız !Darty

Yeni Karamürsel Mağazaları

git>>Yeni Karamürsel Magazaları
YKM’ nin öyküsü, tek bir magazadan Türkiye’nin ilk ve en büyük mağazalar zincirine uzanan, pek çok ilke tanıklık eden bir başarı öyküsü. Bu başarının ardında, yönetim kadrosundan, çalısanına kadar, koşulsuz müşteri mutlulugunu hedefleyen ve ilerlemeye yönelik özverili bir çalışma var.

Yıl 1950...Sultanhamam’ da ilk Yeni Karamürsel Magazasi açıldı. Nuri Güven, açtığı bu kumaş ve konfeksiyon magazası ile gelecekte Türkiye’de çok katlı mağazacılığın öncülügünü yapacak büyük bir kurumun temellerini atmış oluyordu.
YKM kurulduğundan bu yana her geçen gün büyüdü; Istanbul, Ankara, Izmir gibi büyük şehirlerde mağazalar açarak zamanla genişlemeyi sürdürdü. YKM, bugün, doğudan batıya Türkiye’nin her yerine yayılmış 61 mağazası ile hizmet vermeye devam ediyor.
YKM bugün, 61 mağazası, 3500'i aşkın personeli ile müşterilerine hizmet vermektedir. YKM magazaları toplam 125.000 m2 magaza yüzölçümü ile yılda yaklaşık 30 ile 33 milyon arası kişi tarafindan ziyaret edilmektedir. YKM mağazaları bünyesinde 900 seçkin marka ve 150.000 çeşit ürün bulundurmaktadır. YKM şu anda 1.000'in üzerinde aktif tedarikçiyle çalışıyor.
Devamını görmek için tıklayınız !Yeni Karamürsel Mağazaları

Pehlivanoğlu Marketleri

git--Pehlivanoğlu marketleri
Pehlivanoglu Süper Marketleri olarak bilinen ve özellikle Ege Bölgesi’nde ki subeleri ile egelilere hizmet veren bir marka ; Pehlivanoglu Sirketler Grubu. Pehlivanoglu Ailesi tarafindan kurulan firma, marketçiligin yanisira entegre et ürünleri, güvenlik ve ambalaj sektörü gibi kollarda da faaliyet göstermekte. 100′e yakin subesi ile Pehlivanoglu Süpermarketleri; ayni zamanda yaptigi indirimler,kampanyalar ve hediye promosyonlari ile süpermarketler arasinda yerini saglamlastiriyor.
Firmanin adi : Pehlivanoglu Süpermarketler Sirketler Grubu
Firmanin bulundugu il : Izmir - Torbali
Firmanin hizmet verdigi iller : Izmir, Manisa, Balikesir, Aydin ve Mugla
Firmanin adresi : Pehlivanoglu Süpermarket Izmir Subesi : 554.sokak - Bornova - Izmir
Pehlivanoglu Süpermarket Manisa Subesi : Utku mahallesi. Erler sokak. Manisa
Pehlivanoglu Süpermarket Balikesir Subesi : Bahçelievler mah. Mehmetçik cad. Balikesir
Pehlivanoglu Süpermarket Aydin Subesi : Yeni Garaj Karsisi - Aydin

Pehlivanoglu Süpermarket Mugla Subesi : Emirbeyazit mah. Avcilar sok. - Mugla
Firmanin telefon numarasi : 0.800.415 3801
Firmanin web sitesi : http://www.pehlivanoglu.com.tr/Pehlivanoğlu marketleri
Etiketler : pehlivanoglu a.s,pehlivanoglu fiyat listesi,pehlivanoglu finansal hizmetler, pehlivanoglu köfte hazir, pehlivanoglu marketçilik, pehlivanoglu market, pehlivanoglu pancar - torbali,pehlivanoglu sirketler toplulugu, pehlivanoglu urla, pehlivanoglu karsiyaka, pehlivanoglu bornova marketi

Devamını görmek için tıklayınız !Pehlivanoğlu Marketleri

Dia SA

git--Dia SA Marketleri
30 mağaza daha açacak
Türkiye'de Carrefour- Sabancı ortaklığıyla faaliyet gösteren İspanya kökenli market zinciri DIASA, hedef büyüttü. Şimdiye kadar sadece Marmara Bölgesi'nde bulunan DIASA, yurt çapında yayılmayı planlıyor. Bunun için ilk adımı geçtiğimiz günlerde İzmir'de 3 mağaza birden açarak atan DIASA, yıl sonuna kadar 30'u İzmir ve çevresinde olmak üzere toplam 450 mağazaya ulaşmayı planlıyor. Carrefour'un Gima'yı satın almasıyla Endi'yi de bünyesine alan şirket, önümüzdeki dönemde hızlı bir büyüme politikası izlemeyi, İzmir'in ardından Ankara'ya gitmeyi hedefliyor.
İZMİR'DE 30 MAĞAZA
DIASA'nın yeni hedefleri hakkında bilgiler veren genel müdür Ömer Egesel, Carrefour'un Gima ve Endi'yi satın alması sonucu kendilerinin de bu sene başında Endi'leri devraldığını hatırlatarak, 'Bu ay itibarıyla mali olarak şirketleri birleştirdik. İlk adım şirketlerin birleşmesiydi. İki markayı birden yönetmeye çalışmak, bize de müşterilerimize de bir katkı sağlamayacağı için sene sonuna kadar da tabelaları birleştirip, iki markayı DIASA markası altında toplayacağız' dedi. Egesel sözlerini şöyle sürdürdü: ' Şu anda 48 Endi var. Yıl sonuna kadar bunlar DIA olacak. DIA ile yan yana olan bazı Endi'ler de kapanacak. Şimdiye kadar sadece Marmara Bölgesi'nde büyüdük. Endi'lerle birlikte Marmara'da 380 tane mağazamız var. Bu yıl Ege Bölgesi'nde de yayılmaya başlıyoruz. İzmir'de 3 mağaza açtık. Ay sonuna kadar 9 mağaza açmış olacağız. Yıl sonuna kadar da İzmir ve çevresinde 30 mağazamız olacak. Yıl sonuna kadar Endi'lerle birlikte toplam mağaza sayımız 450 olacak.'
EGE'NİN POTANSİYELİ BÜYÜK
Ege Bölgesi'nin hızla büyüyen bir pazar olduğunu söyleyen Egesel, 'Gelişmeye çok müsait. Tarım var, turizm var, sanayi var, liman var. Bölgenin gelişmesi için her türlü altyapı var. Ege'yi perakende anlamında inceledik. Nüfusa, marketlere, rakiplere, gelir seviyesine baktık. Aslında Ege ve Ankara aslında birbirine ekonomik olarak üstünlük sağlayan şehirler değil. Fakat biz ilk etapta Ege'yi seçtik' dedi. DIASA'nın ticari formunun her zaman en ucuz fiyatı vermek üzerine kurulu olduğunu söyleyen Egesel, 'Her gün rakiplerimizin fiyatlarını alıp, ona göre ayarlıyoruz. Bu iş için bir ekibimiz var' dedi.
Devamını görmek için tıklayınız !Dia SA

Agora

git--Agora AVM
Hakkımızda
14 Mart 2003 tarihinde hizmete giren Agora Alışveriş Merkezi; adını Antik Çağ'daki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen `AGORA` dan almıştır. 2003 yılındaki açılışından bu yana müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmetin öncüsü olan alışveriş merkezi, İzmir bölgesinin moda ve eğlence anlayışının dinamik ve yenilikçi ismidir. Tüm gün boyunca alışveriş, eğence merkezi ve sinemalarıyla 7'den 70'e herkese iyi zaman geçirebilecek farklı alternatifler sunan Agora, ulusal ve uluslararası 178 mağazası ile İzmir'in en büyük

Alışveriş Merkezi konumuna gelmiştir. 10 Eylül 2008'de müşterilerinin ve yatırımcı markalarının talebiyle büyüyen Agora'da; mağaza sayısı 85'den 178'e, mağaza alanı 13.700 m2 den 29.400 m2 ye, kapalı alan 41.000m2 den 89.000 m2 ye, kapalı otopark kapasitesi 1100 araçtan 2100 araca çıkmıştır...
Agora alışveriş merkezi, giyimden, aksesuara, kozmetikten, ev tekstiline; müzik-kitaptan, elektroniğe; hizmetten, büyük mağazalara; sinemadan, oyuncağa ve hobi eğlenceye kadar birçok alternatifi beğeniye sunmaktadır. Agora'nın damak zevkini zenginleştiren ve dünya mutfaklarından çeşitli alternatifleri sunan restoranlarının sayısı yeni binasının hizmete girmesiyle artmıştır. Al a carte açık hava restoranları ise alkollü/alkolsüz hizmetleri ile saat 22:00'dan sonra da misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir.
Agora bulunduğu ilçe olan Balçova'nın gelişimine ve diğer alışveriş merkezlerinin yatırımına önayak olmuş, çevredeki gayrimenkul fiyatlarını arttırmış, sağladığı istihdam ile kalifiye personeli sektöre kazandırmıştır.
Agora Alışveriş Merkezi`nin ön cephesi İzmir`in en işlek güzergahlarından birisi olan Mithatpaşa-üçkuyular-Balçova hattını içine alan Mithatpaşa Caddesi`ne, arka cephesi İzmir çeşme Otoyolu ve İzmir Körfezi`ne bakmaktadır.
Devamını görmek için tıklayınız !Agora

CarefourSA

git--CarrefourSA AVM
Şirketimizin ana sözleşmesi, 09.09.1991 tarihinde Ticaret Sicili’ne tescil edilmiş ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 12.09.1991 tarihli ve 2858 sayılı nüshasında ilan edilmiştir. İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu’nda 278724/226306 sicil numarası ile kayıtlıdır.
Kuruluş sermayesi 250.-YTL’dır.
Şirketimiz 31.10.1996 tarihinde Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ile imzalanan Hissedarlık Sözleşmesi uyarınca Sabancı Holding ile bir ortak girişim haline gelerek Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 27.01.1997 tarihli ve 4217 sayılı nüshasında CarrefourSA ünvan değişikliği ve sair ana sözleşme tadilleri neşr ve ilan olunmuştur.
2001 yılı içinde İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu’nun 285913/233495 sicil sayısında kayıtlı Continent Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. ünvanlı şirketi Türk Ticaret Kanunu’nun 451 ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 37-39 maddeleri hükümleri dairesinde devir almak suretiyle birleşmiştir.
2005 yılının mayıs ayında gerçekleştirilen satın alma operasyonuyla Gima ve Endi şirketleri satın alınmıştır.Bu operasyonla, halka açık olan Gıda ve ihtiyaç Maddeleri T.A.Ş. (Gima)’ nın % 60.179 hissesi Fiba Grubundan, Sermaye Piyasası Kurulu’ nun onayı ile de % 5.150 oranında hissesi çağrı yoluyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ nda satın alınmıştır.
Bunun sonucu olarak Gima’ nın % 65.329 hissesine CarrefourSA sahip olmuş ve şirket yönetimi el değiştirmiştir.
CarrefourSa ve Gima Yönetim Kurulları, basitleştirilmiş bir şirket yapısı oluşturmak amacı ve her iki şirketin birleşmesinden doğacak işbirliği ve sinerjiden daha etkin bir şekilde faydalanılması beklentisiyle Türk Ticaret Kanunu’ nun 451. maddesi, Kurumlar Vergisi Kanunu’ nun 37-39. maddeleri çerçevesinde Gima’ nın, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.’ ne devrolunması suretiyle birleşmesine karar verilmiştir.Birleşme işlemi 31.07.2006 tarihinde yapılan her iki şirketin Olağanüstü Genel Kurul Toplantılarında onaylanarak gerçekleşmiştir.
Birleşme sonrası, Borsa Yönetim Kurulu’ nun 16.08.2006 tarihli toplantısında alınan karar çerçevesinde, Gima hisse senetlerinin işlem sırası 22.08.2006 tarihinden itibaren kapatılmış olup, 24.08.2006 tarihinden itibarenCarrefourSA A.Ş.’ nin A ve B grubu paylarının işlem sıraları CARFA ve CARFB kodlarıyla açılarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında ilk gün Serbest fiyatla işlem görmeye başlamıştır.
Devamını görmek için tıklayınız !CarefourSA

Ege Park


Git--Ege park AVM

MAVİŞEHİR ALIŞVERİŞ VE MODA MERKEZİ 20 kasım 1999 yılında açılmış olup 14 Şubat 2005 yılında şirketimiz bünyesine geçmiştir.
EGE PARK AVM 18.000 m2 taban alanı üzerine kurulu olan 44.000 m2 kullanım alanına sahip bir AVM’dir. Toplam 800 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkları ile müşterilerine hizmet vermektedir. EGE PARK AVM başta İzmir kenti olmak üzere özellikle Karşıyaka ilçesi bostanlı ve Mavişehir semtlerine doğrudan ekonomik ve ticari katkıda bulunmaktadır.Ayrıca Bölgede ilk kurulan AVM olması başta Karşıyaka olmak üzere tüm çevre sakinlerinin benimseyerek sık sık ziyaret ettikleri alış veriş yaptıkları, İzmir’de ziyaretçilerine her aradıklarını tek bir çatı altında sunan çizgisini sürekli yukarıya taşıyan ve farklı mimarisi ile insanların uğrak mekanı olmayı sürdürüyor.Alış veriş merkezimizde 120 işletme bulunmaktadır. 7’den 70’e ziyaretçilerimizin her konuda aradıklarını buldukları bir alışveriş merkezi olma özelliğimiz en büyük farkımızdır.
Alış veriş merkezimizde bowling salonu, sinema salonları, MMM Migros hipermarketi,spor salonu, çocuk oyun alanları, kuyum ve mücevherat mağazaları, bankaları, ev tekstil ve mutfak ürünleri, elektrikli ev aletleri ve elektronik eşya satış mağazaları, bay bayan çocuk giyim ayakkabı ve aksesuar mağazaları, restoran ve fast food işletmeleri, cafeleri,güzellik salonu,kuaför,kuru temizleme, oto yıkama v.b. hizmetleri ile yılın her günü sabah 10:00 akşam 22:00 arası hizmet vermektedir. Çevresindeki yaşam merkezlerine yürüyüş mesafesinde olan EGE PARK Mavişehir Moda ve Alışveriş Merkezine Alsancak, Konak, Üçkuyular’dan deniz yada kara yoluyla Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Menemen, Hatay, Buca gibi merkezlerden ise kara yoluyla kolayca ulaşılabilmektedir.
EGE PARK AVM bugüne kadar pek çok etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleriyle tüm İzmir de ses getirmektedir. Her yeni sezonda EGE PARK Mavişehirdeki mağazalarda satışa sunulan ürünler Türkiye’nin ünlü mankenleri’nin katıldığı defilelerle tanıtılmaktadır. 
Ege park AVM
Devamını görmek için tıklayınız !Ege Park

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI'na ulaşım

21 Kasım 2009 Cumartesi


Doğal Yaşam Parkı Resmi sitesi
İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKININ MİSYON AMAÇ VE DİLEKLERİ

  • İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın misyonu, yeryüzündeki canlı çeşitliliğini koruyarak yaşam seviyemizi yükseltmektir.Bunun için,
  • İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda geçireceğiniz eğlenceli anlarda aynı zamanda doğanın ve biyoçeşitliliğin korunmasına ilişkin konularda bilinçlenmenizi,
  • Hayvanları doğal davranışlarıyla izlemenizi, onlar için özel olarak hazırlanan program ve aktivitelere katılmanızı,
  • Sizlerin doğaya duyduğunuz saygı ve sevgiyi artırmayı,
  • Doğanın ve yaban hayatın korunmasına yönelik bilimsel çalışmalara katkı sağlamayı amaç edindik.
  • Hayvanlarla ilgili gözlemlerinizi, dünya üzerindeki dağılımlarını, yaşam alanlarını, korunma durumlarını ve onlarla ilgili ilginç bilgi ve fotoğrafları içeren onlarca bilgi panosu alana yerleştirilerek, çocuklarımızın okuyarak ve görerek öğrenmelerini sağlamayı hedefledik.
  • İnanıyoruz ki ziyaretçilerimiz, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaretleri sonrasında doğal hayatın korunmasında daha bilinçli ve dikkatli olacaktır.

Sasalı’da yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na


Karşıyaka Vapur İskelesi’nden kalkan 777 numaralı otobüsler ile ulaşabilir. Otobüsün hareket saatleri hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten erişebilir.

Ziyaretçilerimiz, parka özel araçlarıyla ulaşmaları durumunda giriş alanında yer alan otoparktan ücretsiz yararlanabilir.

Ziyaret Günleri ve Saatleri,

Hafta içi : 09:00 - 18:30

Hafta sonu : 09:00 - 19:30 saatleri arasında İzmir Doğal Yaşam Parkı ziyarete açıktır.

Tropik Merkez alanın kapanış saatinden 30 dakika önce ziyarete kapanmaktadır.

Giriş Ücretleri

İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücretleri öğrenci (indirimli) 50 Kuruş, tam bilet ise 2.50 TL olarak belirlenmiştir
Çarşamba ve Cuma günleri okul ziyaretlerinde öğrencilerden ve öğretmenlerden ücret alınmamaktadır.
Devamını görmek için tıklayınız !İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI'na ulaşım

Optimum Outlet

4 Kasım 2009 Çarşamba

135.000 m2lik bir alana kurulu olan Optimum Outlet İzmir; 56.000 m2lik kiralanabilir alanında 163 mağazası, 1500 araçlık kapalı otoparkı, sinema salonları, 390 m2 buz pateni pisti ve eğlence merkezi ile ziyaretçilerine sosyal ve kültürel bir yaşam alanı sunuyor.

Engelli ve çocuk tuvaletlerinden bebek bakım odalarına, mescitten vale hizmetine dek tüm ihtiyaçların da düşünüldüğü Optimum Outlet İzmir, 5M Migros, Koçtaş, Media Markt, Decathlon ve Cinemaximum gibi anchor mağazalarının yanı sıra Ege Bölgesi’nin tek Outlet Vakko Mağazası, Oxxo, Outlet Tommy Hilfiger, İzmir’de tek outlet mağazası olan Yargıcı, Outlet Deriden, Outlet Timberland, C&A, Mudo City, Mango, Park Bravo, Divarese, Toyzz Shop, Mavi, Teknosa, Deichmann, Derimod, D&R, Adidas, D’s Damat gibi markalarıyla dikkat çekerken, her yaşa ve damak tadına uygun lezzetlerin bir arada olduğu 1400 kişilik Food Court katıyla ve teraslarıyla da ziyaretçilerin beklentilerine cevap veriyor. Çocukların eğlenmesi, eğlenirken de öğrenmesi için tasarlanan özel oyun alanlarının da yer aldığı alışveriş merkezinde, sınırsız aktivite ile çocuklar eğlence dolu bir dünyaya açılma şansı buluyor.

Konsepti, mimarisi, kültürel ve sanatsal aktiviteleri ile birçok yeniliği bünyesinde barındıran, önemli sosyal ve kültürel değişim alanı olarak faaliyet gösteren Optimum Outlet İzmir, sahip olduğu yenilikler sayesinde bölgenin en canlı merkezi olmuş durumda. Özgün konseptiyle her zaman fark yaratan Optimum, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarıyla müşterilerine kaliteyi ve çeşitliliği de aynı çatı altında sunmanın gururunu yaşıyor.

Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’in, şehir merkezi ve  Adnan Menderes Havalimanı arasında konumlanmış olan Gaziemir ilçesinde yer alan Optimum Outlet İzmir, ilçenin kuzeyinde ve Gaziemir’in ticari anlamda gelişimini sağlayan Ege Serbest Bölgesi’nin tam karşısında yer alıyor.

Alışveriş merkezinin konumu, ulaşım kolaylığı, modern, estetik ve kompakt mimarisi, gelişmiş teknolojik alt yapısı, İzmir’deki ilk şubesini açan tanınmış markaları da içeren mağaza çeşitliliği, güçlü anchorlar’ı, outlet konsepti, otopark kapasitesi, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri, Playland, sinema salonları, buz pisti, sosyal medyanın ve mobil uygulamaların etkin kullanımı, dinamik yönetim anlayışı ve kadrosu ile benzersiz ve kendi segmentinde rakipsiz bir profil sergilemektedir.
Devamını görmek için tıklayınız !Optimum Outlet

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232